fallback


Вчера Йорданка Фандъкова разпореди ограничителите от столичната улица "Граф Игнатиев" да бъдат премахнати. До мярката се стигна след като пешеходец разби главата си, след като се спъна в т. нар. "перки".

С какво обаче ще бъдат заменени гранитните плочи?
Oще по темата


В най-скоро време кметът на София очаква архитектите да ѝ предложат вариант, който да бъде обсъден и с Пътната полиция.

След като перките на "Графа" бъдат премахнати, на тяхно място може да бъде вдигнат малко по-висок бордюр, малко по-дълбок улей, или бъдат инсталирани метални ограничители.

Хората минаващи често през "Графа" и живеещите в района имат различна визия за ограничителните перки.

"Грозни са. Малки са, ниски са. Не ги виждаме. Трябва да се мисли за всичко преди да се дават пари. Според Вас, на тяхно място как трябва да изглеждат ограничителите? Колчета! Ама солидни!", изтъкна местна жителка.

"Столичната община може да ползва доказаните добри практики от Европа, вместо да измисля такива глупости. Надгробни плочи, перки на акули, падания, кръв. Това е просто една трагедия", посочи Андрей Зографски от "Спаси София".

Не е ясно кога Общината ще премахне опасните ограничители, които не малко столичани определиха като "перки на акули", а колажите заляха социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

179

Waffen SS

преди 5 години

"""Перките" от "Графа" си отиват, какво ще дойде на тяхно място?""Как какво ще дойде на тяхно място ,ами нови "порции"за усвояване,а след тях още по-нови..Просто проектантите и майсторите,придобили своята квалификация,знания и умения по време на "тъмния и човеконенавистен"социализъм ,по биологични и икономически причини вече ги няма.Сега има такива,които на интервю за работа на въпрос какви умения имат,отговарят ами "мога да копам и мога и да не копам"

178

BOPA

преди 5 години

Перките си отиват, какво да сложим.. Ами пак животивски елементи. Конски к.р ове. Така, паданията ще са по-чести и свързани все с положителни емоции. Данче, чао.

177

Анонимен

преди 5 години

В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРИНЕ ВСИЧКО С РУСКО ИМЕВСИЧКО БЕЗ ИЗКЮЧЕНИЕ

fallback