Снимка: Dnes.bg
fallback

"Топлофикация - София" вече няма да завежда дела срещу клиентите, които дължат малки суми. Това заяви за БНР изпълнителният директор на дружеството Кремен Георгиев.

Oще по темата
Потребителите, срещу които има заведени дела, са между 12 и 17 хиляди годишно, което е под половин процент от абонатите, уточни Георгиев.

"Практиката досега беше, че при задължение над 50 лева и непостигане на какъвто и да е консенсус на комуникацията с абоната, поне да се започне съдебна процедура. Тази практика също няма да продължи, защото за 5 лева, за 50 лева или за 5 хиляди лева, работата, която върши юрисконсултът, е една и съща. На практика си губи смисълът за такива малки суми да се хаби ресурс", каза изпълнителният директор на дружеството.

Приоритетно "Топлофикация" ще завежда дела за дължими суми над минималната работна заплата, т.е. 560 лв. В момента текущите задължения на дружеството към "Булгаргаз" са 140 милиона лева, но една трета от тях са начислени авансово за месец март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

В момента

преди 5 години

сметката ми за парно е 150 лв. прогнозно, до момента според топломера ми са ми надвзели 250 лв от началото на сезона. Като от 2000 г. сметката ми не е надвишавала 120 лв.Какви са тези прогнози не знам, при връщане на парите, а те всяка година ми надзимат едни 150 лв. за отоплителен сезон се губят с ДДС, а плащам ДДС при прогнозната сума.Оправданието някой не е осигурил достъп.Всеки месец трябва да се мерят топломерите, и да не се наказват редовните платци.6 г. БГ не спазва Директива на ЕС,

12

Промени

преди 5 години

Предвиждат се промени в "Закона", какви не знаем, би било хубаво да има публични дебати, след Директивата на ЕС от 2012. и решението на ВАС. Имаше инженер купува апартамент в нова сграда, договорката със строителя е да не минават тръби през апартамента му за топла вода и парно.Въпреки това получава сметки за парно и подгряване на топла вода.Не може сградна инсталация за двустаен да е 70 лв. без да ползваш парно, а ако тристаенползваш 125 лв.Тук е ключът от бараката. Не ползваш 70,ползваш 125

11

Аритметиката им куца

преди 5 години

Цитат: "Потребителите, срещу които има заведени дела, са между 12 и 17 хиляди годишно, което е под половин процент от абонатите, уточни Георгиев" - изп.директор на Топлофикация. Я да сметнем: ако 17 000 дела били = нула цяло и пет процента от абонатите, то колко ще са абонатите? Сметката не прави ли 3 400 000 абоната? Топлофикацията ли пак ни премята с изчисленията си, или те така са си свикнали - да ни лъжат NON STOP.

fallback