Снимка: архив "Булфото"
fallback

И Обединени патриоти представиха номинациите си за членове на новата ЦИК. Те предлагат юристът и преподавател Таня Йосифова за зам.-председател, а Бойчо Арнаудов за член.

Oще по темата

Явор Нотев от "Атака" подчерта, че патриотите излизат със съгласие за тези номинации и кандидатурите са общи от името на парламентарната група.

"Таня Йосифова е дългогодишен юрист и с над 20-годишен стаж в областта на гражданското право. Тя е преподавател в УНСС, Югозападния университет, в Академията на МВР, юрист с много сериозна практика и добър преподавателски опит. Не е била досега член на ЦИК", обясни Борис Ячев от НФСБ.

Бойчо Арнаудов пък и в момента е член на ЦИК.

"Той е с богат стаж в държавната администрация и човек, който вече е влязъл в нещата", добяви Искрен Веселинов.

От ДПС също представиха своите две кандидатури за ЦИК. От движението предлагат за секретар на ЦИК Севинч Солакова и Ерхан Чаушев за член. И двамата и в момента са в състава на ЦИК.

"И двамата предложени от нас колеги за ЦИК имат дългогодишен опит като членове на ЦИК в провеждането на всички видове избори и референдуми в страната", каза Мустафа Карадайъ.

По-рано и от ГЕРБ представиха своите кандидатури. Те предлагат за шеф на ЦИК съдията от Върховния административен съд Стефка Стоева. Номинират и  Александър Андреев, който досега беше говорител на ЦИК, излъчен от БСП.

За да се запази приемствеността с оглед на предстоящите само след по-малко от три месеца евроизбори, ГЕРБ ще остави в комисията Георги Баханов, когото предлагат за зам.-председател, Йорданка Ганчева, Мария Бойкинова.

Новите предложения са две – на адвоката Мирослав Джеров и на номинирания от Асоциацията на политолозите Димитър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Цезър

преди 5 години

Ленин в мавзолея лежи защото е омагьосан от зла фея, гласи поверие. Ако го целуне девствена комунистка, то той ще се събуди и ще се върне СССР...

2

1

преди 5 години

До Анонимен-1,искаш за тиквата ли да гласуваме, НИКОГА.

1

Анонимен

преди 5 години

Докато Нинова(госпожа Тачър) е начело на БСП,хората няма да гласуват за БСП и няма смисъл от избори,не разбирате ли?

fallback