Снимка: Helpbook.info

Общ преглед
Проблемът с мръсния въздух в столицата остава на дневен ред въпреки затоплянето на времето. Увеличеното ползване на дърва, въглища и всевъзможни предмети като дрехи, гуми, отпадъци за отопление в студените дни са основният причинител на замърсяването с фини прахови частици. За подобен проблем ни сигнализира потребител в платформата на Helpbook.info.

Твърди, че наемателите на съседна къща се отопляват с печки, горейки стари мебели и боклуци: "Коминът им е на нивото на прозорците ни, нито може прозорец да се отвори, нито можем да си ползваме простора на балкона заради пушеците и миризмите. Моля за съдействие и помощ от ваша страна."

За силно замърсени общински площи в район "Илинден" ни алармираха жители на квартала. След стопяването на снега от снимките е видно, че по тревните площи "лъсват" купища боклуци, но според автора на оплакването проблемът не е само в това: "Всички междублокови пространстава са абсолютно занемарени, с дървета, които се нуждаят от подрязване, разрушени, замърсени и подивели тревни площи и детски площадки, улици с дупки. В кварталите като цяло и конкретно в район "Илинден" начинът на живот се свежда до този в гетата.

Освен да пазаруват в големи вериги магазини, да седят по изпотрошени пейки в мизерни остатъци от някакви градинки със стърчащи ръждясали железа-катерушки, за хората няма никакви други нормални, човешки възможности. Визирам: градини, спортни площадки и съоръжения, където не само децата, но и тийнейджъри биха могли да намерят място за...съществуване; игрища, спортни зали, места като съвременни библиотеки, места за културни и социални дейности. Места, които са достъпни и по човешки организирани. Също басейни, алеи за колела, стадиони и други в този смисъл...

Освен това се забелязва тенденцията и тук да се застроява всяка глътка въздух. По кои закони това се случва?!? Определено се набива на очи тоталната липса на отношение към мястото и хората в района. Мизерията е огромна, подтискаща, обезсърчаваща и безнадежна!"

Грозна гледка представляват и останките от някогашна пътека, чиято цел е удобното и безпроблемно придвижване на живущите и гостите на квартала: "От излаза на метрото на бул. "Йерусалим" и бул. "Ал Сахаров", от страната на магазин Зора, някога е имало пътечка, която да улеснява пешеходците в посока бл. 54. В момента тя е в плачевно състояние - изкъртени плочи, части от тях се валят в тревните площи, цялата настилка е превърната в малки и големи отломъци, които са потенциално опасни за преминаващите, да не говорим, че гледката е далеч от красива! Моля, общината да вземе мерки!“

Завършваме днешния обзор с повторно изпратен при нас сигнал за самоделен гараж, изграден директно върху действащ паркинг. Въпреки проверката на контролните административни органи постройката продължава да си стои и да заема паркоместа незаконно.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар