fallback

Протест срещу липсата на места в кварталните ясли и детски градини се проведе в столичния квартал "Манастирски ливади".

Според организаторите, на родителите се налага да водят децата си далеч от домовете им и на неудобни локации.

Протестиращите се обърнаха към кмета на район "Триадица" Николай Терзиев, като питат защо за миналата година в района е имало само 50 свободни места в детските ясли и дали някога ще започне строителството на обещаните им нови детски градини.

Повече за протеста вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Totenkopf

преди 5 години

.. около тях, хем обществото да им доплати разликата, до цените на другите места, където подобни проблеми са по-малки, но жилищата съответно са по-скъпи. Балъците обаче намаляват. Това е накратко цялата ситуация, хм, Умнико.

93

Totenkopf

преди 5 години

И все пак ще си направя труда да те светна, че устройствените планове са публични и купувачите са могли съвсем спокойно да проверят, колко детски градини има предвидени за това място( частни парцели, ако не си разбрал вече) В цената на жилищата е калкулирана липсата на детски градини наблизо, а и на начални училища. Жилища в София се предлагат на много места не само там или квартал "Витоша". Няколко кресливи бгмами от квартала искат хем да са платили по ниска цена за жилища с липсващи неща..

92

Totenkopf

преди 5 години

"а къде е тая държава, дето издава разрешителни за строеж" То няма много смисъл да ти отговарям, че не държавата прави градоустройствения план, а всички тези в ливадите са на реституирана земя и никой не може да ги спре да си построят, каквото си искат и точно това са направили. Да търсят после от някой да им направи канализацията, тротоарите, училища- еми мога само да се изсмея, общината и да иска не може нищо да им построи, защото там не остана общинска земя, то едно дърво няма, няма смисъл...

fallback