fallback

"Добри хора, ако имате храна за изхвърляне, не я хвърляйте. С моя съпруг останахме без приходи, разболяхме се и останахме без храна..."

Това гласи надписът на бележка, която беше разлепена на няколко входа в столичния квартал "Люлин". Само за часове тя обиколи социалните мрежи и предизвика вълна от съчувствие.

Наред с призивите на съпричастност обаче, бележката беше придружена с десетки коментари на съседи и познати на семейството, представящи една по-различна гледна точка.

"Жената, която се казва Маргарита, дойде в 6:00 часа сутринта, за да иска пари за алкохол. Твърдеше, че мъжът ѝ ще умре без него. В този блок живеят добри хора, но те изчерпиха кредита им на доверие", казва пред Bulgaria ON AIR Емил Славов, един от съседите на семейството.
 
Маргарита и Слави са събрани под покрива на панелния си апартамент от общата неволя. Тя, вдовица от пет години , правила неуспешен опит да работи в чужбина, а днес изгубена между опита да спасява себе си и човека, с когото живее на семейни начала.

Слави, дълго време работил в медийната сфера, по-късно създава фирма, която след години фалира. И той се оказва изгубен – между, както сам я определя, тежка форма на депресия и алкохолизъм.

Именно те го довеждат  до това днес ръцете му да треперят, а на въпроса кога е пил за последно, той отговаря, че първото му питие е било още рано сутринта. За същото потвърдиха и от кварталния магазин.

В крайна сметка, след призива за помощ се отзовават много хора.

Познати на Маргарита и Слави казват, че това няма да реши генерално проблема им. Потърсихме и съседката им Юлия, живееща в същия вход, майка на тежко болно дете. Тя описва Слави като добър и дружелюбен . Промяната станала внезапно и той се превърнал в коренно противоположен човек.

Юлия обаче не ги съди, въпреки че смята, че Слави и Маргарита просят.

"Не сме в техните обувки. Не знаем какво се случва в тях", смята Юлия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

На по колкоГодини са

преди 5 години

И алкохолизмът, и пристрастеността към хазарта са лечими.Ако не са престарели, има надежда. Да се лекуват, а после да се захващат да работят.Но ако са вече в старческа възраст, по-добре е близките им да помислят в кой старчески дом да ги настанят, за да са под покрив, нахранени и с осигурени медицински грижи.Кой каквото сам си направи ...

75

Анонимен

преди 5 години

Един фалит може да те докара до просяшка тояга.Ама с алкохол няма да върнеш нищо.Помощ трябва помощ,ама от българи няма да я получите.Те нямат сърца а само знаят да осъждат.Господ да пази от беди и страдания и фалити всички хора.

74

Анонимен

преди 5 години

До Корнелия 77*** родолюбие е част от настоящия български стандарт! Здраве му кажи!

fallback