Снимка: архив "Булфото"
fallback

В правната комисия на парламента, която гледа и поправките в Изборния кодекс, ръководителят на Националното училище по роботика инж. Александър Чобанов демонстрира машина за гласуване, конструирана от неговата фирма.

Той направи публична демонстрация на машинното гласуване в ефира на БНТ.

Oще по темата

Трудът на депутатите е изнурителен, нашият нихилизъм трябва да спре това, което видях вчера, просто ме изуми, коментира инж. Чобанов по повод заседанието на правната комисия до късно снощи.

Машинно гласуване ще има - единствено трябва да се определи броят на машините, категоричен е инженерът.

"Нашата цена е 1900 евро, ако започнем сега да правим машината. Ние дадохме много ниска цена и за преинсталирането на новия софтуер - защото за евроизборите е един, а за местните друг", посочи Чобанов.

Единственият ни апел е ЦИК час по скоро да направи така, че да може да стартираме процеса с купуване на частите, обясни още експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

мечо

преди 5 години

За да се тръшка толкова Корнелия Нинова за машинно гласуване значи няма гаранция, че машините не могат да бъдат контролирани. Нали хора ги правят и хора могат да ги контролират. Не забравяйте "костинбродската афера"на изборите 2013г., която скрои омбудсмана Мая Манолова "голямата" радетелка за човешки права.

5

Анонимен

преди 5 години

Точно както си и помисих. В момента в който са намерили наш човек за производство на машините, в този момент машинното гласуване автоматично се приема. Толкова са смешни.

4

Негласуващ-свободен

преди 5 години

Абе има ли още *** които да си губят времето до кибичат по "избори" от които нищо не зависи?

fallback