Снимка: Helpbook
fallback

Днешния обзор започваме със сигнал, пристигнал в платформата на Helpbook.info, за безразборно паркиране пред столично РПУ в жк. "Банишора", където тротоарите от двете страни на улицата са превърнати на паркоместа.

Пешeходците са принудени да се движат по средата на улицата, в нарушение на правилата, поради липса на всякаква друга възможност. Учудващото в случая е, че това се случва точно пред полицейското управление.

В следващия сигнал майка се оплаква от състоянието на тротоарите след стапянето на снега: "Подавам сигнал от кв. "Хладилника" за състоянието на тротоарите от предходната седмица. Пред блока ни на ул. "Банат" 28 е пълно с кучешки изпражнения! Тук нямаме бездомни кучета, това със сигурност са хора, които не почистват след домашните си любимци. Кой трябва да почисти след тях и не трябва ли да има глоби за нарушителите??? Никога не съм виждала от общината улиците да се почистват, а дори не мога да мина с детската количка през тротоара. Не стига че всички са разбити, въпреки че уж ги оправиха покрай зелената зона, а сега са и заринати с лай.*на (извинявам се за грубия изказ). Вземете мерки, за какво плащаме тези данъци, някой въобще наблюдава ли положението по улиците, или най-важното е да се наблюдават само паркиралите коли, за да се събират пари за “ремонт” на строшените тротоари и улици????  Очаквам вашия отговор в най-скоро време!“

В друг сигнал е описана поредната опасност, която дебне столичани: "Забелязах открита шахта без капак в парк "Здраве", точно зад автобусната спирка на ПГ "Текстил и моден дизайн". Опасна е за пешеходци и домашни любимци, особено в тъмната част на денонощието.“

Завършваме днешния обзор със сигнал за липсата на улично осветление пред блок в квартал "Овча купел" 2. Потребителят моли за своевременна реакция от страна на общината за възстановяване на съоръжението в работещ вид.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да дадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

..тротоари с кучешки ***..........ами ***.......така я преобразиха някои български родолюбци!

7

Анонимен

преди 5 години

А в Пловдив е навсякъде ТАКА.

6

До 6

преди 5 години

Защо не влезеш ТИ в районното да ги информираш?

fallback