Снимка: Facebook
fallback

За опасен пътен участък алармира Александър Лазаров на страницата на "Видяно в София" във Facebook.  В публикувано видео се вижда как автомобил , карайки с несъобразена скорост се обръща по таван и навлиза в намиращ се наблизо ограден обект.

 "При всеки снеговалеж мои колеги и аз почистваме този тротоар с лопати, след което го обработваме с магнезий - всяка сутрин преди работа, за да могат минувачите да бъдат в безопасност. Всекидневно по този тротоар преминават десетки хора, които са изложени на риск заради несъобразената скорост на водачите на МПС, които подценяват наклона на завоя, неговата ширина и пътните условия", пише Лазаров.

Столична община и СДВР са алармирани да предприемат действия към въвеждане на ограничение на скоростта на движение чрез пътни и предупредителни знаци за опасен завой и подходяща вертикална маркировка по пътното платно, непосредствено преди и след завоя.

“Поставянето на метална мантинела или бетонна такава (тип "Джърси") по цялото протежение на участъка от завоя до кръговото кръстовище с бул. Колумб би запазило живота на преминаващите”, пише още Лазаров в социалните мрежи.

Става ясно още, че след консултация с "Организация на движението" към КАТ и дирекция "Транспорт" към Софийска община е било подадено официално писмо в Столична община, адресирано към Йорданка Фандъкова.

“Надявам се институциите да предприемат действия възможно по-бързо, за да се предотвратят по-сериозни нещастни инциденти!

Поздравявам случайните минувачи за бързата и адекватна реакция. Благодаря на младши инспектор Илиян Иванов от СДВР Столична Полиция /ОПП-СДВР ( КАТ ) за съдействието при издаването на протокол и своевременното ни информиране” пише още Александър Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 5 години

двете коли влизат с еднаква скорост в завоя.Водачът на втората кола губи контрол и се обръща.Трета кола спира абсолютно неправомерно на платното,създавайки опасност за още по голямо произшествие. На всичко отгоре братоците спират с каруцата от другата страна.Единствено шофьорът на камиона реагира правилно.

33

Асфалт паша

преди 5 години

Още когато го асфалтираха този участък ми беше ясно че ще се случи такова нещо, понеже качеството на материала е тип ПЪРЗАЛКА.За който не вярва, да иде на място и да се увери с очи,ръце и крака.

32

Анонимен

преди 5 години

ако има ушев на всеки завой, всеки ще го взима по внимателно.ама откакто Бойко ги сложи до всяка дупка и не ги виждам на други места.

fallback