Снимка: bgonair.bg

Едва сложени, плочките на площада пред църквата "Св. Седмочисленици" вече са разместени. И след лятото, когато бяха в центъра на вниманието заради цвета им, днес отново предизвикват полемика заради това, че някои от тях вече са пропаднали.

С разтопяването на снега на повърхността на площада се появиха разкривени, вдлъбнати или извадени плочи. Наоколо стърчат тръби, показват се кабели от разораната кал. Работници в далечината набиват плочи край шахтите в земята. Част от разместените шахти служат на хората за да почистват калта от обувките си, разказва Bulgaria ON AIR.

"Отново ще кажа нещо, което поражда вече ирония, но то е факт – обектът не е завършен. Завършени са само трамвайните релси", заяви кметът Йорданка Фандъкова.

От фирмата изпълнител обясниха, че всички повредени настилки и неравности в обхвата на проекта ще бъдат отстранени. В момента ремонтните дейности са преустановени заради зимните атмосферни условия.

В страницата си във Facebook от Транспорт за София пишат, че показаните в социалните мрежи разместени плочки са поставени върху временен капак на шахта, с цел обезопасяване. Освен това, за всички шахти са поръчани специални капаци в Германия, които обаче не са пристигнали към момента на зазимяване на обекта.

Дали обаче немската прецизност ще се мултиплицира в българския прав ъгъл, ще видим,когато атмосферните условия са благоприятни за изпълнението на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase