Снимка: Dnes.bg, архив

От днес започват строителните дейности по разширението на парка в Зона Б-5 в район "Възраждане“. Така че скоро София ще има своя първи авкавапрк.

Още по темата

Разширението на парка е част от програмата на Столична община за развитие на зелената система на града и увеличаване на възможностите за масов спорт.

Изграденият преди няколко години парк ще бъде разширен с още 25 декара, като върху тях ще бъде обособена паркова зона с широки открити пространства и площадки за отдих с различна големина.

На терен от 6600 кв. м ще бъде изграден аквапарк с 5 открити басейна – три, от които детски, един развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен, допълват от Столичната община.

Проектът предвижда 2 водни пързалки тип "ролба“ с по 1 улей и 1 пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса, предназначени за лица с ръст над 130 см.

В зоната ще бъде изграден закрит басейн и SPA център с ползване на минералната вода от находището "Баталова воденица“.

Водният атракцион ще може да приеме до 500 посетители.

В обслужващата сграда ще бъде разположено и заведение за бързо хранене.

В зелените площи е предвидено поставянето на 130 пейки, шезлонги и 2 чешми.

Пет зелени площадки ще бъдат разположени в периферията на парка в близост до второстепенните подход.

Специална атракция ще бъде съществуващият сега голям дъб с корона с диаметър 25 метра.

В централната зона на парка ще бъдат оформени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри.

Заедно с откритата през 2016 г. първа част от 52 дка от парка със сух фонтан, амфитеатър, детска площадка, паркинг и изцяло обновения спортен комплекс "Спортна София-2000“, който се простира на площ от близо 24 декара, след приключване на започващото разширение, София ще разполага с една зелена зона за спорт и рекреация на площ от общо 100 декара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase