Снимка: архив "Булфото"

Само трима педиатри и един специализант работят в Детско отделение на МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник, алармира нейният директор д-р Анатоли Митов.

Още по темата

По думите му има дни, в които отделението остава без дежурен лекар, само с лекар на разположение, пише БТА.

Девет лекари са напуснали отделението през последните години, посочи д-р Митов. Те предпочитали да работят като джипита, защото при много по-малко натоварване получавали доста повече пари.

В Пернишка област има 17 лекари със специалност "Педиатрия", повечето от тях обаче са общопрактикуващи. Д-р Митов апелира те да се организират в педиатрична практика и да се включат в прегледите на децата нощем и в почивните и празнични дни.

Сега след 17 ч. в събота и неделя пернишките деца биват преглеждани в Спешно отделение, където няма педиатър. При така създалата се ситуация има реална опасност да останат само лекари на разположение в Детско отделение, предупреди д-р Митов.

"Стана така, че навън има 17 педиатри, безброй джипита с деца в листите си, а в болницата - никой", заключи директорът на най-голямото здравно заведение в региона.

За проблема е информирана Регионалната здравна инспекция.

Коментари Напиши коментар

18

Що ли няма педиатри?

преди 3 години

Португалецът Педро Еуженио, който в събота се завърна в Берое, ще взима месечна заплата в размер на 6000 евро, информира "Тема Спорт". Това ще е негов трети период при заралии, след като за първи път бе в *** през сезон 2012/13. Отделно Еуженио има вписани бонуси към договора си със старозагорци, които могат да направят доходите му още по-сериозни. В Берое има и други футболисти, които заработват по над 10 000 лева месечно.

17

Анонимен

преди 3 години

До чарлиНяма педиатри, но в замяна на това пазарът е пълен с врачки, баячки, плейтмейтки, чалгаджийки и охранители (120 000).

16

Анонимен

преди 3 години

До AZ5 бона начална заплата ми се виждат много.Реално трябва да са 4500.За всичко останало - съгласен!