Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

В събота се проведе 49-ят Конгрес на БСП. Вътрешната опозиция се събра, но запази добрия тон на разговора. Основната интрига остава листата за евровота, макар че тя не бе основна тема на обсъждане между делегатите.

Oще по темата


От месеци между Корнелия Нинова и Сергей Станишев тлее напрежение заради различните позиции, които заемат двамата по европейски теми.

Нинова е против пакта за миграция и Истанбулската конвенция, докато Станишев го подкрепя. Това накара хората в средите в и извън БСП да заговорят, че Нинова ще се опита да лиши Станишев от мястото му в листата за евроизборите.

Според депутата от "БСП за България" Петър Витанов винаги партията се обединява, когато наближат някакви избори.

"Голяма част от БСП подкрепя Станишев. Доказвали сме, че каквито и конфликти да сме имали в партията, преди избори всичко се променя и се обединяваме около идеи, а не около личности", категоричен бе социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че няма как да се предвиди разлика от 1% на евроизборите между БСП и ГЕРБ.

"На нас сила ни дадоха срещите с хората за "Визия за България". Голяма част от вижданията в документа са на хората. Срещите ни бяха посетени от 40 000 души и имаше над 1000 предложения. БСП просто съумя да покачи своето влияние и одобрение за сметка на управляващите", сигурен е "червеният" депутат.

По думите на Витанов идеите във "Визия за България" може да бъдат изпълнени само с 2 млрд. лв. ресурс, който може да се осигури сравнително лесно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 5 години

Лесно е, ще ги вземем от кражбите на Нинова,Банев и Йончева!

82

Анонимен

преди 5 години

Червени бо,клуци

81

Маркс

преди 5 години

Глупости 1 куршум е лев трябват към 10 000 за цялата червена секта крадци и национаони предатели БСП

fallback