Снимка: Спаси София
fallback

Общ преглед

Дупки и пукнатини се появиха по новия асфалт на бул. "Константин Величков". За това алармира гражданската организация "Спаси София".

Активистите разпространиха снимки, показващи разпадащата се асфалтова настилка на "Константин Величков". Те сигнализират, че по асфалтовата настилка, пусната в експлоатация само преди месец, са се появили множество напуквания, пропадания и дупки, а шахтите вече са разбити.

Трасето трябваше да бъде отворено на 15 септември, след което срокът се измести за декември. След няколкомесечен ремонт, създал хаос и затруднения на хиляди столичани, отново сме в началото - трасето се нуждае от повторно затваряне и преасфалтиране", казва Андрей Зографски от организацията.

Те настояват кметът на София Йорданка Фандъкова да даде ясни отговори за това чия е отговорността за некачествения и повтарящ се ремонт и с колко са глобени фирмите, работили по трасето.

"Колко още некачествени ремонти ще трябва да изтърпим, за да вземе Столичната община адекватни мерки и да спре подигравката с времето и парите на софиянци? Какво, освен пълно нехайство на столичната администрация, показва този безкраен ремонт?", пита Борис Бонев, обяснявайки, че трасето осеяно с дупки и неравности може да бъде опасно за пътуващите в градския транспорт и изисква незабавно вземане на мерки, поне за временно спиране на разпада.

От "Спаси София" се обръщат към и.д. зам.-кмет по транспорта Дончо Барбалов с призив на пролет да бъдат осигурени необходимите средства за цялостен и качествен ремонт на споделеното трамвайно трасе, включващ подмяна на старите релси и поставяне на виброизолация, за да се избегне повторното отваряне на дупките и нов ремонт на ремонта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Петърчо

преди 5 години

И отново същото. Всички критикуват а нито един да напише кой ще се справи по-добре. Иронично е как на нация с толкова много експерти хич не и върви. Всъщност не е иронично а логично е. Хайде де партии и политици колко щеш. Само че на всички ви е ясно че точно това е проблема че всички са или толкова кадърни колкото сегашния кмет или са още по-зле. И ако първата мисъл ви е че защитавам кмета и ГЕРБ и това ви е проблем. На този един ден ще му завърши мандата но никой не ни мисли за следващия.

55

Анонимен

преди 5 години

ОПГ ГРОБ е бедствие за страната!И май ще е последното действие в пиесата...

54

Като политиците

преди 5 години

Поредното доказателство, че строителите ни толкова си могат!

fallback