Снимка: Архив, Булфото
fallback

Велосипедистите и скейтърите в София вече са застрашени от солена глоба, ако използват познатите до сега места за трикове.

От скоро най-голямото препятствие за скейтърите на НДК се оказва новата общинска наредба, която забранява използването на парапети, огради, пейки и бордове на фонтани за изпълнение на каскади. При нарушение следва солена глоба, пише bTV.

Според самите каращи това ще доведе до своеволия от страна на полицаите, които в момента могат да поискат тежката глоба даже от родителите на малко дете, скочило с тротинетката си на тротоара. Играта на котка и мишка с участието на любителите на екстремните спортове и полицията ще продължи.

Скейтърите са емблематична част от пейзажа на НДК вече близо 30 години. След ремонта обаче според общината плочките и тротоарите се разрушават от каскадите.

Скейт паркове има в Бургас, Добрич и Самоков. Единственият в София е в "Студентски град", но той е платен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 5 години

В момента ни управляват ни тези, които навремето обираха стотинките на децата за закуски след училище. Нормално е да се насочат към скейтърите.

16

Анонимен

преди 5 години

всички застъпници на общината могат да хапнат още от миналогодишните фекалии за новата година

15

Анонимен

преди 5 години

нормално е да се забрани. Всички си мислят че парапета на фонтана е направен кадърно, но ако седне 80 килограмов човек ще се напука => как да разрешат на скейтърите да скочат???затова пълно ограничение на всички

fallback