Снимка: Агенция "Митници"

Разкрити са две нелегални мобилни станции за зареждане с гориво и са иззети 9500 литра петролни продукти, съобщиха от Агенция "Митници".

Съоръженията са били в два микробуса, паркирани в кв. "Младост". Разкрити са и два гаража, превърнати в складове за нелегални горива. Иззети са общо 9500 литра дизелово гориво.

На 27 декември митничарите извършили проверка на двата микробуса, паркирани в близост един до друг. В товарния отсек на единия бус са открити 2 PVC куба, всеки с вместимост по 1000 литра, съдържащи гориво.

В товарното помещение на втория е установен идентичен PVC куб, съдържащ също дизелово гориво.

Към съдовете за съхранение са монтирани и пистолети с брояч, позволяващи зареждането на резервоари.

В хода на проверката са установени следи от автомобилни гуми, по които е имало разлято гориво. Същите водели към 2 гаражни клетки.

В шофьора на микробуса са открити ключове, чрез които са отворени вратите към гаражите. В едната клетка униформените установили 6 броя 1000-литрови PVC куба, пълни с нефтопродукти. Във втората клетка е установен само един PVC куб, съдържащ около 500 л от същата течност.

От задържаните горива са взети проби за лабораторен анализ. До приключване на проверката не са представени документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase