Снимка: pixabay

През уикендите хората от Дома за слепи в София, които нямат възможност да излизат сами, очакват с нетърпение да се срещнат с доброволци и да се разходят заедно в "Южния парк".

Пред БНР Кирил Кирилов от дома посочи, че каузата на най-голямата платформа за доброволчество "Тайм хироус" се прави за 6-та поредна година.

"Тези хора нямат възможност да излизат, нямат с кой да излязат. Персоналът на дома е ограничен. Хората са много щастливи, като идват доброволци", разказва Кирилов в интервю за предаването "Преди всички". По думите му това прави щастливи и самите доброволци.

Благовеста Пугьова, която е изпълнителен директор на "Тайм хироус", посочи, че във всеки един момент на платформата има над 50-60 каузи.

"Сега, заради коледните празници, има и много каузи, които са на границата между дарителство и доброволчество", добави тя.

"Истинското доброволчество е не само даването от твоето лично време, но и това, че отиваш и виждаш на място човекът, на който помагаш, и проблемът, който решаваш", каза Пугьова.

Според нея все повече хора са отворени към доброволчество, както и все повече стават хората, които мислят за това дългосрочно.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase