fallback

Общ преглед

Трамваите по "Графа" тръгнаха от тази сутрин. Улицата, по която ремонтните работи продължават, става първата в София със споделено движение на пешеходци и обществен транспорт, похвалиха се от Общината.

Oще по темата

Вече са монтирани новите информационни табла на спирките, които показват движението на трамваите с номера 10, 12 и 18.

По цялото трасе на улицата са поставени постоянни и временни ограничители, които указват габаритите на трамвайните мотриси, а водачите на трамваите са инструктирани да се движат по "Граф Игнатиев" с повишено внимание и ниска скорост.

Центърът за градска мобилност започва кампания, с която да информира гражданите, че трамваите отново се движат по "Граф Игнатиев" и е нужно повече внимание от страна на пешеходците.

"Към настоящия момент няма сигнали за никакви проблеми по трамвайното трасе на ул. "Граф Игнатиев". Знаете огромното желание на Столична община час по-скоро този трамвай да бъде пуснат в движение, така че всичко е изпълнено с необходимото качество", обясни общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.

"Трамвайната линия на ул. "Граф Игнатиев" се пусна след поредното питане и предложение от БСП преди 1 месец към г-н Крусев да каже кога ще се пусне трамвая. След 2 дни обявиха, че ще го пуснат за Коледа", заяви лидерът на градската опозиция Калоян Паргов пред репортер на Dnes.bg.

"Въпросът е да видим как от тук нататък ще използваме тази емблематична улица в София. Дали няма да се спънем в някое ръбче на някое паве? Надявам се това да е обица на ухото за всички общинари - че столичани не искат само количество, но искат качество", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Курти

преди 5 години

Как може да има улица кръстена на Убиецът на Националната Икона Васил Левски?

67

Крал Крадлю

преди 5 години

Ислямска държава пое отговорност за ремонтът на "Граф Игнатиев".

66

До Анонимен 52

преди 5 години

Поздравления ! Много добре казано.

fallback