Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

Още една изненада при ремонта на знаковата за София улица "Граф Игнатиев".

Ограничителите, които бяха поставени около трамвайното трасе там, сега изчезнаха.

Още по темата

Столичани духовито ги бяха оприличили на "перки на акули" и "надгробни плочи", а от тази нощ са извадени и наредени на купчини.

Изчезналите "перки" провокираха отново духовите реакции в социалните мрежи.

"Интересно закачливият арт-паламуд (акулките, надгробните камъни...) за чия сметка ще мине. Кой го е поръчал, кой е наредил да бъде разкаран и кой ще го плати?", пита се заинтересован софиянец.

"Кой гепи акулите? По Никулден са ги лапнали", пише в друг коментар.

Острите многоъгълници не бяха монтирани, точно, за да се види обществената реакция, обясниха от Столичната община.

Ограничители ще има, такова е изискването на КАТ, но проектантите ще предложат тяхната форма и тя ще бъде представена на медии и граждани до края на седмицата, преди да бъдат монтирани.

А премахнатите сега каменни ограничители бяха сложени в началото на декември. В участъка от площад "Славейков" до площад "Гарибалди" ограничителите с триъгълна форма, а от "Раковски" по посока "Попа" - с формата на куб.

Моментално след поставянето им каменните триъгълници породиха критични коментари в обществото. Хората се притесняватха че заради формата им те са опасни и могат да предизвикат инциденти.

Най-честото шеговито сравнение е, че това са перки на акули. Други пък ги виждат като надгробни плочи. Трети пък се чудеха какво е приложението им. 

"...Аз го виждам като надгробни плочи. Като "Тук почиват 2 милиона", "Тук почиват 6 милиона"...", пише в един  коментар.

Друг пък залагаше, че има определена функция: "Там, където са перките, при дъжд се образува воден канал - перките ще показват нивото на водата в сантиметри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар