Снимка: архив Reuters

Общинският съветник от БСП Николай Николов се закани всяка вечер, в продължение на седмица, да заснема травеститите от бул. "Христо Ботев" в столицата и да качва снимките в профила си във Facebook.

Гневът му е провокиран от липсата на действия, месец след като социалистът получи обещание от ръководството на ракон "Красно село" ,проблемът с "обитаващите" пл. "Македония" хамали и травестити да бъде решен.

Още през август Николов инициира подписка, която беше внесена в Столичната община. В нея се включиха над 1000 столичани, живеещи или работещи в района на пл. "Македония".

Още по темата

"Председателят на комисията по обществен ред и сигурност в СОС Иван Илиев каза, че приема всеки един от подписите на гражданите като сигнал и по този начин призна, че проблем има. Това се случи, когато внесох подписката в Столична община", обяви Николов.

Още през септември той получи обещание и от кмета Йорданка Фандъкова да бъде проведена среща със СДВР.

"Така и тя призна, че проблем има. Да, проблем има, но действия за решаването му няма. Среща месец и половина по-късно няма. Няма и изгледи да бъде организирана", посочи общинарят.

Според Николай Николов, това е пълна незаинтересованост и неглижиране на проблема от страна на управляващите в общината.

"Те нито искат да чуят гражданите, нито се интересуват от проблемите им", категоричен е той.

"Затова смятам в продължение на седмица всяка вечер да заснемам травеститите по бул. "Христо Ботев". След това ще качвам снимките в профила ми в социалната мрежа и ще тагвам страниците на СДВР и на кмета Фандъкова. За да ги подсещам, че има беззаконие в центъра на София", завърши общинарят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase