Снимка: архив "Булфото"
fallback

Тази седмица експерти от администрацията на район "Възраждане", служители на Столичния инспекторат и служители на 3 РУ извършили проверки за нерегламентирано горене на отпадъци на открито в района и проверка на материалите, които се използват при отопление на твърдо гориво, съобщават институциите.

Oще по темата

От адрес на ул. "Перник" №144 са били иззети и извозени един камион излезли от употреба гуми.

На друг адрес - ул "Ген. Цончев" 2 в жк "Сердика" са били извършени проверки какви материали се използват при отоплението на твърдо гориво.

Съставен е един акт за нарушение на Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата. Също така са връчени две предписания и са наложени 3 глоби от по 50 лв.

Проверката е инициирана във връзка с настъпващия зимен сезон и проблемите с качеството на въздуха, които се създават от изгарянето на нерегламентиранирани материали. Тези проверки ще продължат през цялата зима.

Столичната община беше инициатор за въвеждане на стандарти за въглищата и дървата, които бяха приети на първо четене от парламента.

Стандартите са разработени от екипа на МОСВ. Целта е въглищата, които се продават на пазара, да са с по-ниско съдържание на пепел и сяра, а дървата - с ниски нива на влажност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Bobo

преди 5 години

Ама никога тези пари няма да ги видите.....При такива актове наказание чистене на сняг 2-5 дни.Глобите няма да ги платят никога тези!

8

Ставрю

преди 5 години

На Ботевград на междонаридния път за Видин проститутките заедно с полицаичетата се греят с гуми всяка вечер тях пък кой ще ги санкционира незнам.

7

шматка

преди 5 години

.... в снега се гушата коминчетата пушатСякаш гуми са горелив печки от варелиДзън дзън....

fallback