Снимка: БТА
fallback

Всичко, което сме поели като ангажимент към хората с увреждания, е изпълнено. Това коментира финансовият министър Владислав Горанов по повод критиките на омбудсмана Мая Манолова и майките на деца с увреждания, че Законът за личната помощ е "осакатен" и няма да има финансов ресурс, с който да бъде обезпечен.

По думите на Манолова това, което депутатите са приели, е "подигравка с хората с увреждания" и още на 1 септември средствата ще свършат.

Oще по темата

"Всичко, което поехме като ангажимент според нашите разбирания – 150 млн. лв. повече за хора с увреждания, е изпълнено. Тепърва анализираме откъде точно идва неразбирането, защото всички разговори, които съм имал с омбудсмана, се свеждаха до това, че през 2019 г. освен тези 150 млн. лв., обещани от премиера, няма да се налагат други разходи. Иначе ако се направят различни допускания, Законът за личната помощ може да струва и 1 млрд. лв. Но най-важното - инструктирах моите експерти в работната група да направим така законодателството, че средствата в Бюджет 2019 г. да стигнат", каза Горанов.

Финансовият министър отново настоя, че в това, че ползва безвъзмездно жилище, предоставено му от кръстника му Иван Сариев, няма конфликт на интереси. По-рано стана ясно, че Върховната касационна прокуратура е разпоредила на КПКОНПИ проверка на жилището, в което живее министърът.

Горанов отрече и фирми, свързани със Сариев, да се получавали обществени поръчки.

"Никога фирми, свързани с вече публично известния Иван Сариев, не са получавали обществени поръчки или субсидии", каза той, но призна, че синът на Сариев е работил в Министерството на финансите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 5 години

180 кв. м. апартамента му е дарен от Кръстника а вие за какви дреболии го занимавате момчето на Мафията!

16

Анонимен

преди 5 години

По кривата и празна глава, както и по ред друг признаци, се познава, че баща му на този министър не е вложил желание и чувство при направата му.

15

Уууу!

преди 5 години

Ангажиментите са когато имаш излишък моето момче да върнеш милиард и половина на НЗОК!Не ми се измъквай с некви майки!!!!Вдигате осигурителните прагове,а не връщате парите,които бизнеса внася!!!Защо ги взе Дянков и защо сега като си на + не ги връщаш ти?!А?!!!Държавата нищо не внася в НЗОК като кеш освен,ако не се разболее някой държавен служител!Всико е само на ведомост,реални пари не постъпват там,а се удържат на държавните служители!!!До кога с тоя СОЦИАЛИЗЪМ?!!А?!!Нали уж ГРЕБ са десни?!!!А?

fallback