Снимка: БТА

В завършващ етап е договор за модернизация на 48 стари руски вагона на софийското метро, което има традиционно добри отношения с руската компания “Трансмашхолдинг”, заяви посланикът ни в Москва Атанас Кръстин, цитиран от ТАСС.

Вагоните ще бъдат с голяма степен на повишен комфорт, видеонаблюдение и най-нова антибактериална система за прочистване и филтриране на въздуха в самите вагони, уточнява българският посланик пред “Медиа Мост България”.

Подобни вагони ще бъдат доставени в Унгария и Хърватия. Транспортирането им до България ще се осъществява на самоход, подчертаха от “Трансмашхолдинг” - главната компания на най-големия холдинг в Русия в областта на транспортното машиностроене.

Пред “24 часа” шефът на “Метрополитен” ЕАД проф. Стоян Братоев обясни, че има договорка за 12 метровлака, които ще бъдат изпратени за модернизация в руския завод.

“Това са най-старите влакове, които са произведени през 1991 г. Ще се модернизират на етапи в продължение на 3 г. - от 2019 до 2021 г. Обновяването ще им даде още 20 години живот”, каза проф. Братоев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase