Снимка: архив, Булфото
fallback

Всички снегопочистващи машини са били на терен тази нощ. В момента  работят 56 машини. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Обработени със смеси против заледяване са пътните платна на улиците, по които се движи общественият транспорт, общинските пътища, както и главните улици в кварталите на София.

Във високите места на столицата, където има по-големи количества сняг, е извършено  избутване на снежни маси от пътните платна. Планинските пътища Алеко-Драгалевци и Бояна-Златни мостове са опесъчени.
Към момента се изпълняват всички  маршрути на градския транспорт.

Екипите, ангажирани със снегопочистването, и техниката ще останат на терен и ще продължат работата си при необходимост и през деня.

От общината призовават водачите на пътни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да шофират със съобразена със зимната обстановка скорост. Напомня се на управителите на търговски обекти и етажна собственост да предприемат действия по почистване на прилежащите към сградите тротоарни площи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Цецо

преди 5 години

За първи път снегът не ни изненада... урааа!!! :)))

14

Анонимен

преди 5 години

Всичко е за да снимате снегорините докато времето е по хубаво, че после ще ги скрие снега.

13

???

преди 5 години

А какво чистят, сняг няма?! Сняг може да има на по-високото - селата около София присъединени или не към град София, но в Центъра на София и 1 мм сняг няма по улици и тротоари, има само по тревите и покривите. Пак се дават наши пари на мафията.

fallback