Снимка: Булфото

Общ преглед

Протест в София с искане за промяна на системата се провежда към този момент, въпреки дъждът в столицата. Шествието по някои от централните софийски улици преминава спокойно.

Протестиращите се събраха на пл. "Княз Александър Първи", като после поеха на шествие из улиците в центъра. След като премина покрай сградата на Министерския съвет, хората се отправиха по бул. "Дондуков" и по ул. "Г. С. Раковски". На място има полиция, която следи за спазването на реда и пуска движението, след като протестът премине по дадена улица.

Малко след 15 часа шествието стигна до сградата на Народното събрание, а след кратък престой пое към "Орлов мост", който бе блокиран за кратко.

От МВР отчитат, че до момента протестите в страната минават без сериозни нарушения на обществения ред. От там припомнят, че законите важат за всички и призовават протестиращите да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.

От началото на днешния ден са засечени няколко нарушения. В района на гр. Левски са съставени четири акта по Закона за движение по пътищата, задържан е и протестиращ, който е шофирал след употреба на наркотично вещество. На територията на Велинград са съставени пет акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и неправомерно затваряне на пътен участък.

В София шофьор на лек автомобил е отведен в Пето районно управление. Той е дрифтирал в района на пл. "Народно събрание" и не се е подчинил на полицейско разпореждане. Нарушителят е задържан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар