Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Протестите в страната не стихват. Както често сме свикнали да виждаме в родната политика - проблемът с недоволството на хората ще се окаже в грешната комуникация, коментираха пред Bulgaria ON AIR журналистът Недялко Недялков и политологът Мария Пиргова.

Oще по темата

Вчера премиерът Борисов посъветва министрите си да обясняват на гражданите управленските решения на правителството, за да стигнат до съзнанието на повече граждани.

"Управляващите реагират първично, както винаги. Борисов вече има два недовършени мандата, а сега ще се мъчи да изкара третия си посредством същите методи. Това обаче няма да успокои обществото. Корените на протестите са много дълбоки вече", коментира политологът Мария Пиргова.

Журналистът Недялко Недялков обаче отбеляза, че е важно преди всичко да стане ясно дали наистина обществото стои в основата на тези протести.

"Хората имат всички основания да изразят недоволството си. Случващото се обаче е подмяна на автентичния простест, обладаване от криминални елементи. Лидерите на голяма част от демонстрациите в страната са хора с присъди и убийци", отсече Недялков.

Вчерашният ден отново премина в протести в големите градове на страната. Митинги и блокади на пътища срещу високите цени на горивата и с искания за оставка на кабинета имаше снощи в София, Перник, Варна и още редица градове.

Край Перник автомагистралите "Люлин" и "Струма" отново бяха блокирани. Стотици хора направиха шествие и спряха движението към София за два часа.

Исканията им бяха за ниски цени на горивата, за по-високи доходи и по-добър стандарт на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 5 години

Когато ни приеха в европа, беше за по високи доходи, по добри закони за хората и светло бъдеще. Сега като гледам всичко е било лъжа. Стана обратното. Унищожена икономика, бедност, престъпност, обезлюдяване, инвестиция в генетичната подмяна на населението и разбойниците. Литва мина на купони за храна защото икономиката им е фалирала..

17

феникс

преди 5 години

До Анонимензащо си гладен?сега ли разбра ,че си гладен и как оццеля толкова години гладен?

16

Анонимен

преди 5 години

Искам държавна здравна застраховка, както е в европа. Искам закони които работят за мен, а не против мен. Искам доходите да отговарят на разходите, а не да ходя при безнаказани банки и лихвари. Искам съда и прокуратурата да си вършат работата за която им се плаща щедро, за да няма престъпност. Искам на родителите си достойни пенсии и спокойствие в дома им. Искам съдействие от държавата за работа, социал, инфраструктура, ако реша да изградя нов дом. АЗ не съм гласувал държавата да е против мен!!

fallback