Снимка: Архив, Булфото
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска вчера имунитета на шестима народни представители, които да бъдат разследвани за различни престъпления и впоследствие евентуално обвинени. Това са Елена Йончева, Георги Михайлов, Веселин Марешки, Пламен Христов, Кръстина Таскова и Борис Кърчев.

Георги Михайлов от БСП е обвинен в умишлена безстопанственост и сключванне на неизгодни договори. На Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов от "Воля" са повдигнати обвинения за изнудване. Борис Кърчев от ГЕРБ се разследва за неплащане на данъци в особено големи размери, а Елена Йончева, също от БСП, е обвинена в изпиране на пари в особено големи размери.

"Обектът на мишената е Елена Йончева, другите са за гарнитура, за масовка. Елена не миряса - не спря да ходи да клати българската велика стена, да бута огради. Тя спомена, че няма да спре с разследването си за една къщичка в Барселона, това се пропуска избирателно", коментира Соня Момчилова.

Според нея Елена Йончева е единственият човек в Народното събрание, който ни информира за тежки престъпления.

"За Георги Михайлов разследването съм го писала аз. Има злоупотреба със средства, имам документите. Имам документите и за Елена Йончева. Естествено е тези хора да кажат, че всичко е плод на политически натиск", настоя журналистът Ива Николова.

Пред Bulgaria ON AIR тя подчерта, че "много народ напира да влиза в политиката" именно за да използва имунитета.

Николова призова партиите, които са отговорници за това кой влиза в парламента, да внимават кого прибират.

Депутатът от "Воля" Пламен Христов, чийто имунитет също бе поискан от Цацаров, застана пред камерата на Bulgaria ON AIR в кулоарите на парламента, за да обясни ситуацията.

"Готов съм да се откажа от имунитета. По-важното е да се знае, че исканите имунитети са по разследването, за което преди две години ни бяха поискани имунитетите и ги дадохме. Прокуратурата два пъти спира досъдебното производство. Дали съвпада с това, че поискахме оставките на двамата вицепремиери и казахме, че ако трябва ще спрем да се регистрираме? Дали защото за 2 години никой не успя да изнамери факти, че депутат от "Воля" е участвал в корупционна схема?", заяви той.

Соня Момчилова заяви, че за пореден път на обществото се напомня кои са обитателите на българския парламент и от обвиненията на Сотир Цацаров няма да последва нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

анонимен

преди 5 години

Няма основание г- н Цацаров. Явно им пречат

28

Цуци

преди 5 години

Ива, не зная какви документи имаш за двамата БСП депутати, но ако се обърне филията с маслото заради протести на шофьорите на леки коли за силно повишена ГО и данъци на над 15-годишни трошки, ще продължаваш ли да държиш на документите или ще се скриеш под кревата? Намерил се кой и кога публично да доносничи срещу опозицията на ГЕРБ! Гледай я изкуфялата доносничка!

27

Време разделно

преди 5 години

Има пряко основание да иска иминитета на депутати: нареждане от самия Падишах Боце Счупения. Защото догодина Ст.ЦацаровВреме разделно трябва да стане конституционен съдия и там ГЕРБ трябва да помага... Само че ако ГЕРБ падне от власт прокурорите няма да горят от желание да обвиняват депутати от БСП. Само онзи с голямата гола глава и биткойните ще остане верен на БиБи, защото сегашната опозиция не може да го понася. А Иванчева и сие ще бъдат обявени за активни борци против гербаджийската корупция

fallback