Снимка: Helpbook
fallback

Започваме днешния обзор с част от пристигналите сигнали в платформата на Helpbook.info със случай, който за малко да доведе до непоправими последствия.

Потребителят описва как като всеки друг ден закарал детето си на училище, но излизайки на пешеходната пътека за малко е щяло да стане жертва на пътен джигит. Учудващо това е било жена на 35-40 г., най-вероятно и тя майка.

"Водачът на горепосочения автомобил изпреварваше в лентата за насрещно движение с висока скорост, аз бях спрял преди пешеходната пътека, намираща се на улица "Пиротска", пред 134 СУ "Димчо Дебелянов", за да пропусна пресичащият по нея 10-годишен син, който отиваше на училище. В това време в огледалото за обратно виждане видях идващия в лентата за насрещно движение с висока скорост автомобил, който изпреварваше автомобилите намиращи се в дясната лента.

Автомобилът се размина на сантиметри от детето ми намиращо се на пешеходната пътека и само това че му извиках да спре предотврати това той да бъде прегазен. Водачката на автомобила просто профуча напред, без дори да спре със същата висока скорост в насрещното и премина и през следващата пешеходна пътека по същия безотговорен и високо рисков начин. След като се уверих, че детето ми е наред настигнах автомобила и успях да снимам водачката и регистрационния номер".

Продължаваме със сигнал за ежденевен тормоз, причинен от шумната дейност на автомивка. След многобройни жалби към Район "Сердика", решение на проблема липсва. Ситуацията, в която живущите наоколо се намират, е наличие на постоянно вредно и наднормено шумово замърсяване, което е предизвикано от водните пистолети на пръскачките на автомивката и прахосмукачките.

След извършено предписание търговецът е монтирал щори, които да закриват клиетките, в които се мият автомобили, но на практика ги ползвал единствено, когато предстоят проверки от контролните органи.

Това са част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

Стигнахме до там, че колежка вече отказва да спира на пешеходна пътека (въпреки, че е длъжна), понеже скоро спряла и някакъв я ударил отзад, а детето и било на задната седалка.

27

Шебек

преди 5 години

Само да влезе закона за глобите на пешеходците които говорят по телефоните! Те са истинските джигити! Да излизат на пътното платно на зелен светофар... че и на тия белите линии по пътя ..

26

Анонимен

преди 5 години

Пешеходна пътека - "Зебра", ако шофьорът наруши правилата (особено пред училище) минимална глоба 1000 лв., отнемане на шофьорса книжка за 6 месеца плюс изпит за правилника за движение!И разбира се видео регистратор пред пешеходната пътека!!!!

fallback