Снимка: БТА

Пожарът над квартал "Княжево", местността Мала кория, е овладян, каза за БТА заместник-директорът на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Тошко Тошев.

Изгорялата площ е около 200 кв. м треви, храсти и борови насаждения. По думите на комисар Тошев имало е опасност пожарът да се прехвърли към първите къщи на квартала. Благодарение на бързите действия на пожарникарите и на съдействието на живеещите в района, пожарът е овладян навреме.

Тошко Тошев обясни, че в 12.30 часа е бил получен сигнал, че от местността Мала кория, над квартал "Княжево", се вижда гъст, черен дим. Оперативният дежурен е изпратил на мястото на произшествието четири високопроходими противопожарни автомобила.

Гасенето на огъня е започнало веднага, за да се предотврати запалването на близките огради и къщи. Заради силния вятър е имало опасност огънят да се пренесе на съседната местност Бонсови поляни, която е над кв. "Горна баня".

Зам.-директорът на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточни, че в момента обстановката вече е спокойна. Екипи на столичната пожарна ще останат на място, за да следят да няма възпламеняване в по-късните часове. Причината за възникването на пожара тепърва ще се изяснява, добави Тошко Тошев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase