fallback

Общ преглед
Представяме ви един сигнал от платформата HelpBook.info. Гражданинът е озаглавил текста си: "Това София ли е? Нахално и безобразно отношение на строителни работници към граждани, общинска и частна собственост".

"Около 9:00 ч. улицата се огласи с викове, крясъци и ругатни на строителни работници. Централна столична улица се превърна в циркова площадка на диваци - изненадващо започват изкопни работи на единствената улица в столичния квартал "Редута" - ул. "Велчо Атанасов" в близост пред бл. 44.

В изключително натоварения участък, възлова артерия за единствения автобус за квартала №72, двупосочна за МПС и с много препятствия за пешеходци. До вчера от общината ремонтираха насрещния тротоар - единствен за пешеходците, днес отново всичко се съсипва пред очите ни.

Участъкът е ул. "Велчо Атанасов" 44. Нямаше никаква указателна табела, която да информира гражданите какво се случва. Над 3-4 човека ръкомахат и говорят на висок тон, това което се чува са ругатни. В снимковия материал се вижда грубото отношение към МПС, чийто водач обяснява, че му е необходим достъп до Аптеката за лекарства.

Майка с две малки деца, едното на ръце - задържаха я и очакваща да пресича. Това се случва в първите 10 мин. Към 12:40 пък камионът, разтоварил тракторчето и строителните материали, тръгва и счупва цветарник, поставен добросъвестно от собствениците.

Шофьорът въобще не се обръща, за да види какво е направил. Строителните работници, които са на обекта, са без каски на покрива. Допустимо ли е това, трябва ли да се случи нещо непоправимо, за да се търси оправдание? Държим на проверка от контролни органи, имало ли е необходимите разрешения за частичното затваряне на улицата и извършване изкопните дейности и какви мерки ще се предприемат, за да не се случат фатални неща?", пита недоволният жител на Редута.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook на Investor Media Group!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 5 години

Какво разбирате вие от работници . Аз съм с висше образование и години от мижавата демокрация преживях като производствен работник . Много добре знам какво се случва . Изходът е взаимно уважение .

46

Анонимен

преди 5 години

Хел бук е много полезен сайт когато ти пречи космосът. Бая хър маджестис беге *** сигнализират, че кошчетата на детските площадки, които само те посещават са препълнени с чашките им от кафе и фасовете им от предния ден и трябва "някой" да ходи да им ги почисти, защото им е мръсно и мирише.

45

123

преди 5 години

123

fallback