Снимка: архив, Булфото
fallback

Ще продължи ли конкурсът за реконструкция на площад "Св. Неделя" ще стане ясно във вторник, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова след среща с Камарата на архитектите в България.

Oще по темата

"Всички се съгласихме, че позицията, която главният архитект на София Здравко Здравков предлага е била правилната. Тя е насочена към това да не се правят промени на конкурса. Това е едно от най-знаковите места в града, което чака своята промяна", отбеляза тя и уточни, че са инвестирали сериозни средства в археологическите проучвания. Според нея там е открита една от най-големите обществени сгради в Сердика.

"Бихме искали опитни и утвърдени архитектурни бюра да се включат и да дадат своите предложения за експониране на тези находки в една прекрасна пешеходна зона", коментира столичният кмет.

Фандъкова смята, че се е намерил консенсус: "Имаше предложения за промени в условията за допускане на кандидати, за разширяване на тези условия, с което арх. Здравков се съгласи".

Фандъкова съобщи, че най-важното за нея е да се проведе един конкурс, който да бъде реализиран.

"В крайна сметка хората в София очакват да видят резултат, а не дебат по културни теми. Понеделник след обяд е срещата, очаквам вторник да имаме резултат, и той да бъде да се продължи конкурсът за промяна в условията", посочи кметицата.

Тя обясни, че ако конкурсът продължи, се очаква до около месец да има подадени документи.

"Сега е времето да дискутираме, а не когато сме обсъждали повече от пет години и някой остава изненадан от настилка или други елементи по обекта", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

До 6

преди 5 години

"Софиянци са си виновни че си избраха кмет от герб и затова ще си я търпят до края на мандата" Софиянци сме си много доволни, че си избрахме кмет от ГЕРБ и след края на мандата, пак ще си изберем от ГЕРБ. Ясно и точно ли е ???

14

До 10 - ненормалник

преди 5 години

"И тая ще я под гони ОЛАФ." Пристигат поредните траншове от ЕС. Какъв ОЛАФ сънуваш???Общо 46,6 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) ще бъдат инвестирани в модернизиране на трамвайната инфраструктура и услуги в българската столица, съобщи пресслужбата на Европейската комисия. ЕФРР ще финансира също закупуването на нови съчленени нископодови трамвайни мотриси и модернизирането на управлението на трафика и на системите за информиране, както и за линии 1,2,3 на метрото.

13

Анонимен

преди 5 години

А бе вие вместо да плюете всичко и всички,що не си седнете мирно и тихо във Факултета като едно време! В центъра ви нямаше и сега не сте за там!

fallback