Снимка: HelpBook

Общ преглед

Гражданите продължават да ни сигнализират за нередности чрез платформата HelpBook. Този път обзорът на сигналите е само от София.

Първият сигнал е за разбит тротоар: "Тротоарът пред зеленчуковия пазар в Младост 1 е в ужасно състояние. Всекидневно пешеходците се спъват в разклатените плочки, които не са една или две. С идването на предстоящите дъждове и снегове се очертават оплискани дрехи, джвакащи обувки, не са изключени и травми. През въпросното трасе непрекъснато преминават хора, тъй като е в близост до метрото и пазарът, който е силно посещаем. Моля, вземете мерки - и сега е гадно, но това, което предстои, ще е в пъти по-неприятно. Благодаря предварително!“ От изпратените снимки е видно, че е необходима цялостна подмяна на тротоарните плочки.

Вторият сигнал е отново за разбит тротоар и бордюр: "В качеството си на Професионални Домоуправители на жилищна сграда с адрес ул. "Еловица" 46, получихме сигнал и снимков материал от управителя на жилищната сграда, а също така и след наша проверка за пропаднали бордюри и разрушени капаци на тротоара пред тяхната сграда. Приложено Ви изпращам и снимков материал.

Моля за съдействие за предприемане на необходимите мерки по възстановяването им. Същите са потенциално опасни за преминаващите живущи и от съседните кооперации. На ул. "Еловица“ няма изградено улично осветление и с наближаването на зимния сезон, при снеговалеж, има опасност от получаване на фрактури и други инциденти.
Очакваме вашия отговор по компетентност и съдействие за отстраняване на възникналите проблеми.“

Още един сигнал от платформата с молба за съдействие. След подаден сигнал през юли месец от потребител към Столична община район "Слатина“ от последната е възложено почистване на тревните площи на ул. "Марагидик" 32. За съжаление новопостъпилия сигнал е отправен към същата община с информация, че въпросното почистване изобщо не е извършено. Потребителят моли за отговор дали такова ще се състои някога и ако да- кога?

Потребител ни алармира за изчезнали кофи за смет. Авторът на сигнала отправя молба към Столична община - район "Витоша“ за отговор на въпроса дали контейнерите са преместени и къде, за да може все пак да изхвърля боклука си.

Получихме и поредната снимка на изоставен автомобил от повече от 2 години, което си личи и от израсналите треви около него. "Моля да се огледа целият паркинг около блока - има още такива изиставени автомобили, които замърсяват обществените площи и не позволяват на други хора да паркират.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар