Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Стотици недоволни граждани се събраха на протест пред Столичната община, за да изразят недоволството си от ремонтите на ул. "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Св. Седмочислени".

По време на протеста напрежението започна да ескалира и няколко души се опитаха да нахлуят в сградата. Един от недоволните е арестуван, съобщи Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Събралото се множество събори и една от оградите, поставени около църквата "Св. София", заради течащия там ремонт.

От общината отново признаха, че имат забележки към фирмата-изпълнител на ремонтите, но не и за качеството и организацията на работа.

Хората са категорични: Искат оставката на настоящия кмет на София Йорданка Фандъкова и някой, който да поеме отговорност за ремонта.

Припомняме ви, че преди дни в социалните мрежи гражданите изразиха своето възмущение от начина, по който е изпълнен ремонта в центъра на София.

Според мнозина фирмата-изпълнител е претупала голяма част от ремонта, който освен грозен, е и некачествен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Димитър

преди 5 години

В София трябва да се прави с предимство първо най трудното и най скъпото нещо, след няколко години ще струва много по скъпо защото цените постоянно се вдигат. Това са нови метро участъци и удължаване на метрото, най малко 50 надлеза на кръстовищата, много места за паркиране в центъра, ако е необходимо ще се събарят за целта схлупени къщи и да се довършат сгради недовършени от поне преди 20 години. Нов супер стадион в нов и модерен квартал с небостъргачи. Има много незастроени площи за тази цел.

99

Роджър

преди 5 години

За да прилича София на модерен град в ЕС трябва: масово да се изграждат надлези на няколко нива на кръстовищата, много паркинги на няколко нива в центъра. Освен това трябва да се изграждат нови широки булеварди. с четири ленти в една посока. Да има широки велоалеи отделно от тротоара, високи небостъргачи и зелени площи, нов модерен Национален стадион, зали за гимнастика и за бойни спортове. Да се прокара скоростен влак до Варна, Бургас, Видин, Русе и и др. Метрото непрекъснато да се удължава.

98

възмутен

преди 5 години

Ремонти да се правят само там където се правят надлези на няколко нива по кръстовищата. Кръстовищата с надлези трябва да се правят последователно едно след друго. Защото на едното кръстовище ако минат автомобилите безпрепятствено, то на следващото ще се задръсти движението и ще стигне обратно до надлеза. Като се започне строителство на надлези от Орион, всички следващи до сточна гара трябва да се направят за да има ефект. След това продължават друга щафета със надлези.

fallback