Помните ли кога беше последният път, когато изхвърлихте боклука си не където трябва? А помните ли кога за последно вдигнахте боклук, изхвърлен от друг човек на земята?

Тодор Минев прави това всеки ден от два месеца насам. Изминавайки различни маршрути, най вече в столичния квартал "Левски", където живее, той винаги носи със себе си по една торба, в която събира чуждите отпадъци.

"Проблемът е, че всеки, консумирайки нещо, няма културата да изчака да го изхвърли в кофата и приключва до мястото, където спира и консумацията", казва той пред Bulgaria ON AIR.

Всичко това провокира Тодор да създаде инициативата #торбабоклук и след всяка събрана от него торбичка, той снима, качва я в социалните мрежи и предизвиква различни хора да направят същото.

Независимо че го прави всеки ден, Тодор казва, че винаги има материал за кампанията му, а най-честите неща, които намира са кутии от цигари и енергийни напитки. Попада и на далеч по-скандални неща:

"Скоро в двора на близкото 130-о училище попаднах на... тоалетна чиния", казва Тодор и е категоричен, че скоро навиците ни няма да се променят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase