Снимка: архив, Булфото

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска качествена работа от фирмите, извършващи ремонти в столицата.

"Бях достатъчно ядосана. Не можем да си позволяваме толкова тежки обекти и толкова много свършена работа да я компрометираме с това, че накрая няма да догледаме 3 повдигнати шахти и всички в София ще се смеят. В София не залагаме процедурите по най-ниска цена, а търсим компаниите с капацитет и по много критерии. Плащаме редовно, осигуряваме достатъчно средства, затова изискваме да се работи много качествено", заяви столичният градоначалник по време на Осмия дискусионен форум "Строителството през 2019 година – перспективи и предизвикателства".

Фандъкова помоли строителите да не се захващат с повече работа, отколкото могат да си позволят фирмите им.

Столичният кмет определи като сериозно предизвикателство реконструкцията на двата много големи тунела в София – този под НДК и на бул. "Царица Йоанна".

"Продължаваме работа по важни и стратегически проекти, финансирани с европейски средства. Следващата година очакваме да пуснем в движение първите 8 км от третата линия на метрото от "Красно село" до "Хаджи Димитър" и в началото на 2020 г. да пуснем и останалите 4 км", коментира Фандъкова.

Освен това следващата година ще продължи и работата по проекти, свързани с централната градска част.

"Развитието на пешеходните пространства е мой много сериозен приоритет. Привлякохме много туристи, вляхме много средства в икономиката. Продължаваме със строителството на училища, детски градини", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase