Снимка: Архив, Булфото
fallback

Затварят за движение бул. "Васил Левски" в участъка от Софийския университет до паметника "Васил Левски" в неделя, съобщи зам.-кметът по транспорта на столицата Евгени Крусев.

Това е последният етап от ремонта на участъка, който трябва да бъде пуснат за движение в понеделник.

Обновяването започна пред лятото с преасфалтирането на отсечката от Ректората до ул. "Граф Игнатиев". Нова настилка бе положена и на кръстовището на Софийския университет.

Oще по темата

Все още голяма част от София продължава да е запушена заради ремонти. Затруднено е движението по бул. "Арсеналски", който е напълно затворен от днес. Заедно с него е затворена и Източната тангента. Ремонтите трябва да приключат до понеделник.

През лятото бяха обновени и булевардите "България", в участъка между "Иван Гешов" и "Гоце Делчев", "Христофор Колумб", ул. "Резбарска", както и десетки вътрешноквартални улици.

"По този начин основните ремонти, които обещахме да изпълним до 15 септември, ще приключат", заяви Крусев.

След първия учебен ден ремонтите ще продължат на бул. "Пенчо Славейков" и ул. "Граф Игнатиев", където е най-големият ремонт в столицата това лято.

Там изцяло се подновява трамвайното трасе, като в началото на ноември се очаква движението да бъде пуснато. Улицата изцяло се реновира, подменя се ВиК инсталацията, обновяват се и площадите "Славейков" и "Гарибалди". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

И аз да се изкажа

преди 5 години

За да сме коректни, трябва да си кажем честно - добре е, че се правят ремонти, зле е, че няма организация, зле е, че се крадат пари с ремонтите, добре е, че населението се увеличава, зле щеше да е обратното, зле е, че всички искат да се движат с коли, за разлика от живеещите в доста по-големи градове по Света, но и е зле, че дори и да искат да отидат на работа с метро, някак трябва да си закарат децата на училище, което е на другия край на София, пак заради лоша организация. И те така.

31

Анонимен

преди 5 години

Ремонт на ремонта е мотото на Крусев с честната физиономия.

30

Анонимен

преди 5 години

"янчулевките" вероятно беше по добре? Или Софиянски? Някой да пропускам?При Фандъкова града се разви неимоверно--------------------------------- За тия милиони,които влизат в София нищо не се прави,толкова дупки има,че се сещам за Янчулев,само че той не получаваше европари. Фандъкова много прави с евро средства,но и много не прави,цяла София е в дупки и дупчици извън големите булеварди и кварталните улици са след бомбардировка на някои места. Направят ремонт,след 1 месец правят ремонт на

fallback