Снимка: Архив, Булфото

Затварят за движение бул. "Васил Левски" в участъка от Софийския университет до паметника "Васил Левски" в неделя, съобщи зам.-кметът по транспорта на столицата Евгени Крусев.

Това е последният етап от ремонта на участъка, който трябва да бъде пуснат за движение в понеделник.

Обновяването започна пред лятото с преасфалтирането на отсечката от Ректората до ул. "Граф Игнатиев". Нова настилка бе положена и на кръстовището на Софийския университет.

Още по темата

Все още голяма част от София продължава да е запушена заради ремонти. Затруднено е движението по бул. "Арсеналски", който е напълно затворен от днес. Заедно с него е затворена и Източната тангента. Ремонтите трябва да приключат до понеделник.

През лятото бяха обновени и булевардите "България", в участъка между "Иван Гешов" и "Гоце Делчев", "Христофор Колумб", ул. "Резбарска", както и десетки вътрешноквартални улици.

"По този начин основните ремонти, които обещахме да изпълним до 15 септември, ще приключат", заяви Крусев.

След първия учебен ден ремонтите ще продължат на бул. "Пенчо Славейков" и ул. "Граф Игнатиев", където е най-големият ремонт в столицата това лято.

Там изцяло се подновява трамвайното трасе, като в началото на ноември се очаква движението да бъде пуснато. Улицата изцяло се реновира, подменя се ВиК инсталацията, обновяват се и площадите "Славейков" и "Гарибалди". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase