Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Почти веднага след като стана ясно, че Националния институт по метеорология и хидрология се отделя от БАН мандатът на директора на института – проф. Христомир Брънзов, беше прекратен.

Решението за отстраняването му беше взето с мнозинство, но не бе подкрепено от председателя на БАН – акад. Юлиан Ревалски.

Сред основните мотиви за отстраняването се посочват неспазване на нормативните уредби, както и разпорежданията на ръководството на Академията, а и уронване престижа на институцията.

Oще по темата

Пред Bulgaria ON AIR проф. Брънзов коментира, че никой от БАН не го е осведомил, че е освободен от длъжност и научил новината от медиите. 

"До този момент нито имам документ, нито някой се е обадил и в момента цари безвремие", разказа бившият директор на НИМХ

По думите му не се знае и с какво точно е уронил престижа на БАН, а от академията имат 3 дни, за да намерят тези мотиви.

Проф. Христомир Брънзов каза още, че все още няма негов наследник на поста.

"НИМХ ще работи по инерция, защото казусът е много странен. Аз знам, че не съм директор, същевременно няма заповед, няма изпълняващ длъжността, защото доколкото знам до момента не са успели да намерят такъв", обясни проф. Брънзов.

Той е категоричен, че институтът не може да работи без директор, защото има много оперативна дейност.

Бившият директор на НИМХ подчерта още, че е доволен от факта, че е получил подкрепата и добра оценка от колегите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ДИМ

преди 5 години

Нека си покажат заплатите, брутните заплати и да се сравнят със заплатите за същата длъжност в други институти, в училища и други бюджетни организации. Не стига, че нищо не работят и прогнозите им не струват, ами искат пари и то в пъти повече. Нямат срам. А главният счетоводител не е от ръководството. Не е било нужно да подава оставка. Не му се работи.... Да напускат и да дадат възможност на хората, които желаят, да работят. Да работят както трябва! Да са към МОН, за да им гледаме сеира!

14

Анонимен

преди 5 години

До Бат СидеравкоКакво означава тази абревиатура КИХ ?

13

Пак до 4

преди 5 години

Има и около 5 000 човека помощен персонал, вкл. и висшисти, сред които наистина има наивници, разчитащи на високите си оценки в дипломите си и на своето трудолюбие и вярващи, че по този начин и те ще се доберат до научна длъжност. Ще се доберат, ама на Куково лято, освен ако не станат маши и *** на някой от силните на деня.Помощният персонал е ниско платен, но или паралелно работи и нещо друго, или са жени от заможни семейства, на които тече там трудовия стаж, а те си мързелуват на рахат.

fallback