Снимка: HelpBook
fallback

Общ преглед
Представяме ви още един сигнал от платформата на HelpBook.info, който получихме. Наш читател алармира за състоянието на пътя към планината Витоша откъм кв. "Княжево".

"На 5 август тази година решихме да си направим семейна разходка до Бялата вода в Природен парк "Витоша". Отидохме с трамвай )5 и оттам нагоре. Това, което виждам всеки път, е едно и също, струва ми се нередно и реших да Ви пиша. Голяма част от софиянци ходим на Витоша, а и не само ние - чужденци и хора откъде ли не.

Пейките са счупени, точно преди Бар Шишарка малко над Княжевската вода на колелото на трамвай 5. Не се почиства също така в околността. Кошчетата са препълнени с боклук.

Съгласна съм, че много от хората не почистват след себе си, не взимат боклука си и не го изхвърлят в кошчетата, но като цяло именно Витоша трябва да бъде нашето място за релакс сред природата и условията да бъдат добри. Лифтът за жалост също не работи от години и най-искренно се надявам и той да отвори до няколко години.

От телевизията преди дни разбрах, че чешмата ще се пусне, нещо което много ме зарадва. Браво на Столичната община и кмета!

Паднало е и едно дърво, точно до чешмата на Бялата вода, коетои пречи туристите да преминават нормално - може би трябва да се отстрани и извози оттам. Повечето от дърветата нагоре към Златните мостове също не са подрязвани от много време, а имат нужда.

Много моля да се обърне внимание на сигнала и да се помисли за поставянето на нови пейки и да се почиства по-често".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Валерия

преди 5 години

Все още нямаме култура, когато ходим в планините. Уж ги обичаме, но не знаем как да ги пазим. А трябва! Задължително е. Дано узреем. Витоша за софиянци трябва да е най-хубавото място, но за да остане такова не може всеки да си хвърля *** както намери за добре и да не му дреме. Ще съсипем планината така, а това би било престъпно. Природота ни е дала уникално местенце, нека си го пазим.

29

Тошко Петков

преди 5 години

Нормално са софиянци. Къде е онази кака от БТВ и онзи природозащитник, където ревнаха срещу младите хора в Рила ???

28

гОСПОД

преди 5 години

До впа как се Софиянци нищо не са направили и не са виновни и се обвиняват Селяните,които според мен са доста по качествени хора от шопите.Заради такива като теб болни мозъци никога няма да стъпим здраво на земята като народ а не като шоп и селянин.

fallback