Снимка: Столична община
fallback

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на работна оперативка и провери изпълнението на ремонта на Западен парк, съобщиха от Столичната община.

Срокът за изпълнение на обекта е 12 месеца, трябва да бъде завършен през лятото на 2019 г.

На площ от 530 дка се предвижда обновяване на алейната мрежа, която е в лошо състояние, изграждане на осветление, поливна система и видеонаблюдение.

Ще бъде отворен и вход към район "Люлин". Ще бъдат направени подобекти като главен вход към бул. "Сливница", езерото с алпинеума, розариум, цветна изложба, сух фонтан, зелено училище, детски площадки, площадка за кучета и пешеходен мост към бул. "Петър Дертлиев".

В момента се работи по изграждане на част от инженерната инфраструктура - нова канализация и канализационни шахти, площадки за техническите мрежи на пешеходния мост. Започнало е изпълнението на трасета за полагане на електрическата мрежа.

Важно е през летните и есените месеци, когато времето е подходящо да се работи най-интензивно, за да напреднем значително, е настояла Фандъкова.

Важно да се работи качествено, в срок и в съответствие с всички изисквания на оперативната програма и работа в паркова среда, допълни тя.

Проектът за ремонт и възстановяване на Западен парк се изпълнява по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

1

преди 5 години

Голямо крадене ше падне там, минавам всеки божи ден с колело през парка. До момента не е направено ама абсолютно нищо. Техниката представлява 2 багера, които се разхождат нагоре надолу и то само като е по хладно. Направиха входовете на мармалад, вече и това което можеше да се ползва не става. Има едни льохмани от Боду Сот дето незнам кво пазят като всъщност няма нищо до момента като техника.

9

Анонимен

преди 5 години

Важно е през летните и есените месеци, когато времето е подходящо да се работи най-интензивно..............като минеш денем с тролея се виждат багерите,как кротко спинкат в жегата и около тях няма жив работник.

8

Щирлиц

преди 5 години

Снайперисти да пазят парка,че разни хора си берат каквото им хареса

fallback