Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Изравнителните сметки за парно и топла вода за изминалия отоплителен сезон вече са достъпни, съобщават от топлофикационното дружество, цитирани от БТА.

Те са достъпни на интернет страницата на "Топлофикация София" ЕАД, в касите и информационните системи за безкасово плащане от днес.

Всички абонати, които имат суми за получаване, могат да изберат най-удобния вариант да ги вземе обратно – по банков път или на една от касите на топлофикационното дружество. Сумите могат да бъдат оставени и за покриване на следващи сметки.

За по-голямо удобство на клиентите, има и възможност сумите за връщане да бъдат получени по банков път, без ненужно разкарване. Потребителите, които желаят да получат парите си по този начин, трябва да попълнят заявление, което може да бъде намерено на адрес www.toplo.bg. Тези, които предпочитат да получат парите си в брой, могат да направят това във всеки един център за обслужване на клиенти.

Това е в правомощията само на титуляра на партидата или на официално опълномощено лице.

"Топлофикация София" ЕАД напомня, че дружеството може да възстановява суми на онези клиенти, които нямат просрочени неплатени сметки. Сумите за доплащане, заедно с месечните сметки за топла вода, могат да бъдат внесени във всеки център за обслужване на клиентите или по безкасов път, онлайн чрез ePay, чрез банкомати, електронно банкиране или открита разплащателна сметка.

Абонатите на дружеството, които все още не са осигурили достъп на счетоводителите до дома си, имат възможност да го направят до 1 октомври. За целта трябва да се свържат с тях и да заявят допълнителна дата за отчет и проверка на топломерите. След изтичане на срока потребителите няма да могат да поискат преизчисляване на сметките си. Дори използваната топлинна енергия или консумация да е била занулена, уредите все пак трябва да бъдат отчетени от представител на фирмата за дялово разпределение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

tzvetabg2018

преди 5 години

Докога ОЦ"Земляне" и ОЦ "София" няма да работят цели 6 месеца, а сметките ни през лятото ще ги надписват,за да могат да крадат и да прибират в своите джобове от нас,потребителите?Докога шепа некадърници ще бъдат оставени да си правят корупционните схеми и да крадат не само от държавата,а и от европеските пари - уж се правят ремонти, а всичко изтича в джобовете на директорът на ОЦ "Земляне" и неговото крадливо обкръжение????

16

Крадлив СУДЖУУУУУУК

преди 5 години

Алууууууууууууу умните и красивите,знаещите и можещите,жендърите и третополовите индивиди от крадливия,корумпирания,третополовия катун софия да не се ослушват а да си платят разходите си по отоплението и за топлата вода.......не може цялата бедна,болна,изчезваща се провинция да работи за тези смърдящи и пърдящи се софийски мекерета......СВОБОДА за ПРОВИНЦИЯТА

15

Lina

преди 5 години

Факт е,че отоплението с парно и постянната топла вода са бонус ( когато няма авария), така както е и факт, че си пишат сметките,каакто им дойде за удобно да си плащат яхтите и екскурзиите в чужбина - монопол. , покриван от държавата е това - те винаги имат да вземат, но не и да възстановяват - минало, непрежалимо. Като плащаме, безропотно - така ще е, ще си пишат каквото искат. Ето,дори да се откаже човек продължава да плаща такса.

fallback