Снимка: Helpbook

През последните дни граждани сигнализират за нередности в столицата чрез платформата HelpBook.info.

Първият сигнал е насочен към Район "Слатина", по повод недовършени работни дейности в кв. Редута, ул. Петър Богдан 9. Пътната настилка е паваж, който вече 1 седмица седи разположен на тротоара пред гаражите на прилежащите къщи. По този начин хем се затруднява използването на гаражите, хем блокира движението по съответния тротоар.

Недовършен или забравен ремонт тече и в Район "Люлин". "Вече 3-та, 4-та седмица не е довършен ремонт на шахта на улицата пред вх. Г на бл. 512 в Люлин 5. Колчето още си седи там. Горе долу толкова мина и от ремонт на кръстовище на края на ул. Мичман Димитър Светогорски - до магазин Била. Има поставен чакъл или каквото се нарича, но не е асфалтирано. Цяла седмица времето е топло, а не както преди това - дъждовно, и няма причина да не се оправят нещата", пише недоволният гражданин.

Потребител сигнализира и за проблем насочен към Район "Красно село". "В подлеза на бул. България и бул. Гоце Делчев, от страната на кв. Стрелбище има растителност, която прикрива наличието на огромно количество боклук. До скоро имаше силна миризма и на мърша, но вече мирише силно само на тоалетна. Причината са клошарите, които се събират там, за да пият", обяснява потребител.

Повторен сигнал е отправен към Район "Витоша" като потребителят не е удолетворен от получения отговор на предходния сигнал по същия казус. Проблемът е в силно стеснен участък на тротоара, намиращ се на пл. Знаме на мира.

Потребителят пита: "означава ли, че тротоарът ще остане така и пешеходците ще трябва да продължат да преминават по пътното платно в този участък? И това на място с ограничена видимост за шофьори и пешеходци!"

Пешеходците са изключително затруднени при разминаване, особено ако се случи да са с детски колички. Опасенията са за предпоставка на инциденти от всякакъв характер.

За пореден път се сигнализира за опасна шахта в района на Студентски град. Този път проблемът е на бул. Симеоновско шосе 87 – 89. На самия тротоар има откъртен капак на шахта, която е дълбока около 60 см, отворът също е около 60 на 60 см. В нея минават кабели и е опасна за пешеходците. Едно невнимание може да доведе най-малко до счупване на крайници.

В същия район в жк. Малинова долина, точно пред бл.27, по пътя минават камиони и самосвали от близките строежи. Улицата е изключително разбита и прашна, а машините вдигат невероятен прах при преминаване.

"Наблизо има и детска площадка с много бебета. Преасфалтирането е скъпо начинание, но насипването на някакъв чакъл би могло малко от малко да ни спаси или да се пръска с вода?", предлага гражданин.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase