Снимка: Facebook
fallback

Столична община започва кампания за стриктно спазване на бус лентите в София. Тя е под наслов "Всеки да си знае лентата" и е апел към всички шофьори да уважават пътниците в обществения транспорт и маркировката на лентите за автобуси.

"Всеки иска да отиде на работа, у дома или на среща с приятели навреме, пътниците в градските автобуси и тролейбуси – също", обявиха инициаторите.

Oще по темата

В София в момента се маркират нови бус ленти, които ще дадат възможност за навлизане на автомобили в бус лентата при десен завой на кръстовище.

Новите бус ленти вече са направени по бул. "Васил Левски" от Ректората до "Патриарх Евтимий". Предстои да се направят и по бул. "Сливница", "Данаил Николаев", по бул. "България" и "Евлоги и Христо Георгиеви".

Нова бус лента ще има и по "Константин Величков" в участъка, в който се изграждат перони за споделеното трасе между трамваи и автобуси.

Лица на кампанията "Всеки да си знае лентата" ще са звездите от трупата на Младежкия театър Божана Мановска и Севар Иванов, съобщиха от "Транспорт за София". Техните лица вече са на автобусите с номера 280 и 304.

Подкрепете ни, за да може всеки да си знае лентата и да пристига навреме!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

ТАКА ДЕ

преди 5 години

Абе всеки да си знае лентата,ама БУС лента не се прави само като нашарим със жълта боя.

33

Лентата

преди 5 години

Автобусите също да си знаят лената и да си карат в bus лентата преди да завият налява по Цариградско шосе на Орлов мост. Всеки да си знае ленатата!

32

младен

преди 5 години

А...и друго. За да се качът хората в гр. транспорт тупаните да вземе да помислят как да разакрат от него пенсионерите в пиковите часове, примерно от 7:30 до 9:30. Всяка сутрин автобуса е пълен с пенсионери слизащти до женският пазар за два домата, че били 10ст. по ефтини.

fallback