fallback

Общ преглед

Фермерският фестивал в София събра десетки столичани пред сергиите на фермери от цялата страна.

Пазарът се провежда традиционно всяка сряда пред сградата на земеделското министерство в столицата. Той започва в 10:30 часа и приключва в 18:30 часа.

Днес събитието бе посветено на доматите и всички посетители можеха да се включат в правенето на доматена супа Гаспачо и други рецепти с домати.

На фестивала "От нашата ферма – с любов за вас!" могат да се открият разнообразни продукти от малки производители.

Сред тях освен плодове и зеленчуци, има краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Аз

преди 5 години

Много ми се иска обикновения качествен продукт да не се нарича "био" а продуктите които се продават по супермаркетите да се наричат "шити" или "скапан".

13

80%+

преди 5 години

Важното е да са сертифицирани фермери. Нищо, че полските домати, дето само транспорта им е 40-50 ст. на колограм, са на 1/3 от цената.

12

Кривондел

преди 5 години

Част от продаващите на този пазар са био сертифицирани и са производители, а не прекупвачи. Нашата отговорност като потребители е да попитаме съответният продаващ дали е сертифициран или не. Иначе термини като "домашно", "ние си го правим", "от градината" и т.н. не гарантират нищо - съответно там рискът да попаднете на стока от борсата на цена за баламурници е по-висок.

fallback