Снимка: Bulgaria ON AIR
Домът на депутата Таско Ерменков беше обран за втори път, след като през 2015 г. крадци нахлуват в дома му и извършват перфектния обир. Този път, обаче, сценарият е малко по-различен. 
 
Кражбата е станала в началото на юли под носовете на Таско Ерменков и цялото му семейство, а от полицията смятат, че всички са били упоени, включително и кучето. В писмо до медиите депутатът съобщи подробности за обира и заяви, че нито той, нито семейството му се чувстват в безопасност дори в собствения си дом. 
 
"Не се чувствам като нещо по-изключително от останалата част от българските граждани. Аз съм един от десетките хиляди, които са били ограбени и може би един от стотиците, който е ограбен докато спи вкъщи", заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът.
Още по темата
 
От дома на Ерменков липсват чантите, които са се намирали в коридора, и часовникът на депутата от хола. Кучето, което по думите на стопаните, е чувствително към всякакъв тип шум в жилищната сграда, изобщо не се е събудило. По думите на депутата от БСП крадците са влезли през входната врата, която е била заключена четирикратно. 
 
"В България има проблеми и полицията не може да се справи с тях. Статистика показва, че броят на кражбите е намалял, но не е ясно защо – дали има разкрити случаи или просто хората вече до такава степен не вярват на полицията, че при грабеж не се обръщат към нея", настоя Ерменков. 
 
Той призова полицията да си върши работа, а не да изнася данни, които по думите му нямат нищо общо с реалността. 
 
"Не е допустимо в България да се случват подобни неща. Не може българинът да живее в страх, най-вече в собствения си дом", категоричен бе депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase