Архив: БУлфото

Над 73,2 млн. лв. ще струва изграждането на тикет система за столичния градски транспорт. Това стана ясно, след като комисията, която оценяваше 10-те кандидати, класира в петък на първо място българо-турският консорциум "Си Ен Ес- София Тикетинг Систем".

Той е предложил най-ниска цена сред кандидатите за изграждане на тикет системата, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

В консорциума влизат фирмите “Компютърнет Сървисиз”, “Асис Електроник Ве Билишим Системлери”, “Аноним Ширкети” и “Тикси”. Подизпълнител ще е “Макстел”.

Тикет системата трябва да е готова до 24 месеца. Предвижда се монтиране на 15 000 устройства в над 1350 превозни средства на градския транспорт, включително и метрото. Във всички превозни средства ще има и видеонаблюдение.

С тикет системата софиянци ще могат да пътуват в градския транспорт с един превозен документ, а не както сега да има отделни билети за метрото.

Освен това билетите и картите ще може да се зареждат от всички видове мобилни устройства, а перфораторите ще се премахнат, съобщава "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase