Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Родители недоволстват от търговците в парковете, които превръщат разходката им с децата в скъпо удоволствие. Като пример е даден столичния парк "Заимов", който е населен от всякакви търговци на хранителни изкушения и атракциони.

Според кмета на "Оборище" Васил Цолов първо трябва да се дефинират парковете - дали са места за отдих и почивка или лунапаркове.

"Родителите никога не знаят какъв ще е бюджета, който ще похарчат или надхвърлят, отивайки в парка. Парк "Заимов" трябва да бъде място за отдих и почивка, където да има ограничения за атракционите или т. нар. "подвижни търговски обекти", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Той обърна внимание на случаите, в които търговците "наивно" предлагат на минаващите родители с деца непроверени стоки като захарен памук, балони, пуканки, печени ябълки и др. на места където нямат право да бъдат.

Кметът на "Оборище" обясни, че през деня общинските служители проверяват, но търговците са активни след работното време на общината.

Според Цолов, нарушителите се санкционират, но глобата не е достатъчна, за да да ги спре. Той допълни, че стоките, които се предлагат са със съмнително качество и произход.

"Парк "Заимов" е собственост на Столичната община. В схемата му е дефинирано къде какви обекти трябва да се разположат.

"Фирмите са участвали в конкурси. Тепърва предстои да бъде избран изпълнител, очакваме новия парк да заработи от догодина", каза още кметът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Тошибиян

преди 5 години

Ко цирикате бе клошариииииии немате 2 евро за балончеее се едно парите на турци ги давате а не на сънародник които ще ги похарчи за своето семеиство иначе само вие искате пари да земате другите да работят за стотинки ли ? Като немате пари е там на негован ше ходите на пясъчната кариера хахахах там търговци нема

57

Убил маикя си с кол

преди 5 години

Аи стига е тъпчат *** с пръжки от село обаче захарния памук и другите неща видиш ли били с неясен произход хахаха ама нали памука пред тебе се приготвя хахах *** народ

56

maca

преди 5 години

Че е нагло, нагло е... Ама нямат 5-10 лева за излизане, а са създали дете да "отглеждат"?!!!! До кога простия ганьовец ще лежи на тая, че детето може и на хляб и вода, и че пари отглеждане на дете не трябвали и "не били най-важни?!!" ?! хаха..

fallback