Снимка: БТА
fallback

София беше ударена вчера от гръмотевична буря с пороен дъжд. Рязката смяна на времето причини сериозни проблеми, основно в централната част на града. Картината включваше наводнени улици и подлези, коли, потопени във вода, спряно електроподаване на места,затруднено движение и търговски центрове с течащи покриви. Многобройни сигнали са получени на аварийните служби за наводнения и проблеми с тока.

Oще по темата

"В момента на територията на Столичната община обстановката е нормална. - обясни пред Bulgaria ON AIR Красимир Димитров от Дирекция аварийна помощ и превенция към Столична община - Всички пътища са проходими и масовия градски транспорт върви без прекъсвания. Електричество няма само в един район с 500 абоната в "Малинова долина", който ще бъде възстановен след малко. Остава да отводним подлеза на Лъвов мост и приключваме със сигналите", заяви той.

По думите на Красимир Димитров, подадени са общо 352 сигнала. По 50 от тях е направен обход, а 27 са по-сериозните, които са изисквали повече техника и ресурс.

Според Димитров, е имало застрашени хора в подлезите с по-високи води.

"За съжаление количеството вода, което е над 50 л. на кв. м. повиши реките, отичането ставаше по-бавно и това е причината повече от водата да излезе от стъпалата и да тръгне по подлезите. Силният дъжд предизвикаха по-бавно оттичане в канализационната мрежа", отбеляза той.

Все пак експертът уточни, че ситуацията от вчера не е сериозна, тъй като няма критична инфраструктура, която да е била спряна, да не може да се движи.

"Имахме закъснения на градски транспорт, спиране на места на трамваите", уточни той.

Димитров увери, че се понижават реките, а шахтите се почистват в момента.

"Мобилизирали сме цялата дирекция, целият ресурс на общината. Кметът вчера направи две извънредни съвещания с щаба при бедствия. Ясни са действията и почваме да работим", каза още експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Цеца Моторетката

преди 5 години

Турците от "Доуш" строиха метрото по времето на Тиквата и после при учителката по руски език и резултатът е Потоп. Просто много крадат. Комунистите са мародери. Чудо е, че няма пострадали.

16

Yoan

преди 5 години

По белите страни първо се изграждат каналите за отпадните води с огромни колектори, такива каквито сме виждали по филмите и след това строят отгоре. В България всичко е с г*за нагоре (обратно). Първо строят отгоре и тогава отдолу.

15

Башка Луд

преди 5 години

Новите курсове по гмуркане, при университета ли ще са? Ако са другаде, ще ми кажете ли с кой ферибот се стига?За едни водолази питам!

fallback