Снимка: Кадър bTV

Полицаят, който се превърна в герой на видео "50 лева фиш – 50 лева рушвет", отрича да е искал подкуп.

Историята стана известна миналата седмица, когато потърпевшият шофьор публикува клип от срещата си с полицая. Водачът разказа, че оставил колата си за малко на бул. "Васил Левски", а катаджията му поискал рушвет, за да не му пише фиш.

Йосиф е пътният полицай от скандалния клип и вече е отстранен от работа, съобщи bTV.

Още по темата

"Говорите ми глупости, за какви 50 лв. говорим”, коментира той обвиненията.

От клипа става ясно, че в крайна сметка той пише само фиш за неправилно спиране, вместо да санкционира шофьора за изтекъл технически преглед. "Спестил съм ти спиране от движение”, обръща се към шофьора пътният полицай в клипа.

Според новите промени в Закона за движение по пътищата обаче при липсата на технически преглед автомобилът вече не се спира от движение. Санкцията е глоба от 10 до 50 лева.

Шофьорът, заснел клипа, разказа още подробности от срещата му с пътния полицай. "Интересното, което се случи също така, е, че докато бяхме спрели тримата, той разговаряше по телефона и каза: "Началник, не мога да крада в центъра”, което мен ме кара да си мисля, че той е бил подтикнат или накаран”, заяви шофьорът.

Съдът ще прецени дали са налице достатъчно данни и доказателства за взет подкуп. В този случай Наказателният кодекс предвижда над 5 г. затвор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase