Снимка: Reuters, архив
fallback

И шефът на КЕВР Иван Иванов отрече думите на червения депутат Таско Ерменков, който предизвика сериозен скандал с твърдението си, че водата в София е отровена.

Oще по темата

"Питейната вода в София е една от най-качествените не само в България, но и между столиците в Европейския съюз", увери той.

Иванов допълни, че столичани не бива да имат абсолютно никакви притеснения по отношение на качеството на водата.

След поста в социалните мрежи на Ерменков, който взриви обществото, председателят на регулатора е поискал незабавно от "Софийска вода" да информира комисията за резултатите от измерването на качеството на питейната вода за град София.

В отговор Иванов е получил категорично изявление, че никъде няма какъвто и да било проблем с качеството на питейната вода в столицата, като в доказателство на това е получил от изпълнителния директор на дружеството Арно Валто данните от всичките над 50 измервателни контролни точки.

Освен това чрез сайта на "Софийска вода" всеки гражданин може на специална интерактивна карта да провери данните на всичките показатели, по които се определя качеството на питейната вода.

Иван Иванов категорично заяви, че човекът, който е подал на Таско Ерменков сведенията, че има проблем с качеството на питейната вода в София, е "един злонамерен лъжец" и не трябва на основа на слухове да бъде стресирано населението на София и на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

--

преди 5 години

Оф, като чета глупостите на коментиращите... Водата в София, освен по времето на Янчулевата криза, е сред топ 10 по качество не само в Евросъюза, а в света. Аман от мрънкачи и мизерници...

18

Анонимен

преди 5 години

От 2 седмици насам водата в София мирише. Как ще обясните тоа?

17

Модерното

преди 5 години

А какво казва КЕВР за канализацията? Знае ли, че в Модерно предградие отходните води текат върху водопровода, които аварира 2-3 пъти седмично. Това ако не е кристална вода!

fallback